^Na vrh

V soboto, 27.10.2018, smo uspešno zaključili 5-dnevno jesensko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

V tokratni akciji so vestni uporabniki dostavili 1.114 kilogramov nevarnih odpadkov, med katerimi so tudi tokrat prevladovale odpadne barve, spreji, odpadno jedilno olje in neuporabna zdravila. Največji odziv smo zabeležili na lokaciji ulice Oktobrske revolucije, Veluščkovi in Partizanski ulici. Najskromnejši odziv pa je bil na Šaredu (cesta proti Jagodju) in v Cetorah (parkirišče pred vasjo).

Kljub temu, da smo v primerjavi z lanskoletno jesensko akcijo, v tokratni zabeležili nekoliko manj zbranih nevarnih odpadkov, pa smo na celoletni ravni, v primerjavi s podatki preteklega leta, zbrali za 359 kg nevarnih odpadkov več. 

Vse večja osveščenost uporabnikov kaže na to, da so tovrstne akcije dobrodošle in zaželene, pohvaliti pa gre tudi tiste uporabnike, ki tekom leta nevarne odpadke sami dostavljajo neposredno na zbirni center. V letošnjem letu so namreč na zbirni center dostavili 2.020 kg nevarnih odpadkov.

Vsem uporabnikom, ki nevarne odpadke sami prinašajo na zbirni center ter vsem udeležencem akcije se iskreno zahvaljujemo. Z ustreznim ravnanjem z nevarnimi odpadki nedvomno pripomorejo k temu, da se življenjskega prostora ne obremenjuje po nepotrebnem.

Sodelovanje uporabnikov je dokaz, da so ti vse bolj osveščeni glede ustreznega ravnanja z odpadki, predvsem pa, da se zavedajo pomena ločenega zbiranja odpadkov.

 

To ni naša slika

To je naša slika

 Copyright © 2022 Komunala Izola  Rights Reserved.